Vilka är vi och vad är Thymol?


Vi är Sverige största leverantör av Thymol och har funnits på marknaden sedan 2017.
Thymol.se ägs utav Pollineramera Sverige AB sedan februari 2020. Företaget har sitt säte i Örebro där vi också har vårt lager där alla beställningar skickas ifrån.

Vi ställer höga krav vilket garanterar hög kvalitet på våra produkter.

Thymol även stavat tymol är en antiseptisk olja i kristallform och upptäcktes 1719 av en tysk apotekare. Naturlig thymol erhålls ur timjanolja men efter 1882 började man tillverka syntetisk thymol för att förse den globala efterfrågan.

På grund av de antiseptiska egenskaper samt svampdödande effekter som thymol har, används den idag i ett antal produkter som till exempel: Listerine och Vicks Vapo Rub. Thymol används också inom biodling för bekämpning av varroakvalster i bisamhällen som en godkänd ekologisk behandling och som en ekobesprutningsmetod för att minska mögelsvampsangreppen i både konventionell och ekologisk äppelodling.

Thymol är genomskinliga vita kristall, ofta stora kristallskrivor eller vitt kristalliniskt pulver med skarp brännande smak. Sjunker i kallt vatten men flyter på vattenytan i smält tillstånd. Smälter vid 48–52° och kokar vid 223–230°.

Mycket lättlösligt i 91% alkohol, lättlösligt i vegetabiliska och eteriska oljor. Lösligt i natronlut och glycerin. Mycket svårlösligt i rumstempererat vatten.

Förvaras i väl slutet kärl – något flyktigt redan i rumstemperatur – och skyddat för ljus.

Säkerhetsdatablad